Με 21 μίλια υποστηρίζει ότι διέσχισε το στενό της Αίγινας ο 77χρονος- Οι συνεπιβάτες του και οι κατηγορίες που τον βαραίνουν (upd)

Ταχύτητα 21 μιλίων είχε αναπτύξει το ταχύπλοο σκάφος που το μεσημέρι της Τρίτης σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα. Αυτό φέρεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση ο 77χρονος χειριστής του σκάφους και υπεύθυνος για την απώλεια τεσσάρων ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι πέντε ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σκάφος μαζί με τον 77χρονο ήταν άλλα τρία άτομα: οι Βενετσάνος Επαμεινώνδας (83), Βενετσάνου Ευθυμία (80) και η Καρακάση Θεοδώτη (65).

Σημειώνεται ότι 0 77χρονος κυβερνήτης του σκάφους, παραπέμφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις κατηγορίες της παράβασης των άρθρων 94, 302, 310 και 278 του Π.Κ., ήτοι συρρέον ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πήρε αναβολή προκειμένου απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.

Μιλώντας χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Yπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας, σημείωσε ότι ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μιλίων την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» όπως την χαρακτήρισε ο κ. Δρίτσας. Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο 77χρονος είχε αναπτύξει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ζωντανός πνίγηκε ο καπετάνιος της λάντζας

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους («λάντζα»), το οποίο εμβολίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αίγινα από το ταχύπλοο με τους τέσσερις επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα: στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

tragodia-aigina2

tragodia-aigina1

Εκείνο που φαίνεται πως απέβη μοιραίο για τον άτυχο 58χρονο καπετάνιο της λάντζας, Στέλιου Τρίμη, ήταν το χτύπημα στο μέτωπο: και αυτό, καθώς το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις από την εξέταση του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως προκύπτει, οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Αδελφός νεκρού κυβερνήτη λάντζας: Ο 76χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου

Μια αποκάλυψη που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια της υπόθεσης έκανε ο αδελφός του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους που έχασε τη ζωή του στο ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας. Ο αδελφός του αδικοχαμένου καπετάνιου δήλωσε ότι ο 77χρονος δεν ήταν ο χειριστής του ταχύπλοου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «ο χείριστης του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του» , υπογραμμίζοντας ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ως δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. «Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους συμβουλευτήκανε τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απολογείται την Παρασκευή ο χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα

Προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε ο 77χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ο 77χρονος, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, θα κρατηθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του έκανε γνωστό ότι στον πελάτη του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, καθώς και ότι αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ο ίδιος τόνισε ότι την Παρασκευή θα υποστηρίξει ότι η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους και σημείωσε ότι ο πελάτης του δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και ότι ήταν κανονικά σε θέση να οδηγεί σκάφος.

δικαστηρια Πειραιά1

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, ωστόσο όμως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης. Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014. Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη λιμενική αρχή να συγκεντρώνει στοιχεία από τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή της στο παρελθόν του 77χρονου.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια από συγγενείς των θυμάτων

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά, ο 77χρονος. Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά, ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

δικαστηρια Πειραιά2

patera-kori-tragwdia-aigina-2

Η αδελφή του 44χρονου και θεία της 5χρονης, που έχασαν τη ζωή τους στην Αίγινα, έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε μπροστά στην είσοδο των δικαστηρίων, κρατώντας τη φωτογραφία της άτυχης μικρούλας που άφησε την τελευταία της πνοή στο τραγικό δυστήχημα.

ÓÔÏÍ ÅÉÓÁÃÃÅËÅÁ ÐÅÉÑÁÉÁ ÏÄÇÃÇÈÇÊÅ Ï 77×ÑÏÍÏÓ ×ÅÉÑÉÓÔÇÓ ÔÏÕ ÔÁ×ÕÐËÏÏÕ ÐÏÕ ÅÌÂÏËÉÓÅ ÔÏÕÑÉÓÔÉÊÏ ÓÊÁÖÏÓ ÐÏÕ ÌÅÔÅÖÅÑÅ ÔÏÕÑÉÓÔÅÓ.(EUROKINISSI-ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)

Ӕύ ʼnӁÃŋŁ ЅɑI`τǃLjNJŠϠ77בύϓ ׅɑɓԇӠԏՠԁוЋϏՠЏՠŌˉӅ ԏՑɓԉʏ ӊVϓ Џՠ̅ԅօх ԏՑɓԅӮ(EUROKINISSI-ӔŋɏӠӔŖMϕ)

Απολογισμός: Τέσσερις οι νεκροί, αρκετοί οι τραυματίες

Από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του, καθώς και ένας άνδρας 40-45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, και έπαθε ισχυρό σοκ μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.

Ως προς τους τραυματίες πιο σοβαρά είναι η 29χρονη αλλοδαπή τουρίστρια η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Τετάρτη το πόδι της 29χρονης Ουκρανής που υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση,είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή. Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.