Ληστεία μετά ομηρίας στους Αμπελοκήπους με "άρωμα" τρομοκρατίας

Δυόμιση ώρες κράτησε η ληστεία – “θρίλερ” που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στους Αμπελοκήπους  το μεσημέρι της Τρίτης.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13:30, όταν τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε τράπεζα επί της λεωφόρου Κηφισίας και ζήτησαν από τον διευθυντή του καταστήματος να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους δώσει όλα τα χρήματα που υπήρχαν, ενώ απέκλεισαν την έξοδο για τους πελάτες, κρατώντας τους ομήρους.

Οι δράστες δεν έδειξαν να βιάζονται, αφού βγήκαν τελικά από την τράπεζα στις 16:05, δηλαδή περίπου 2,5 ώρες  αργότερα. Τότε και μόνο, στις 16:30 και αφότου είχαν αποχωρήσει, ενημερώθηκε η αστυνομία.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. Διατυπώνονται εκτιμήσεις ότι η μέθοδος που ακολουθήθηκε έχει «άρωμα» τρομοκρατίας ενώ η ψυχραιμία με την οποία έδρασαν οι δράστες, που παρέμειναν μέσα στο υποκατάστημα για 2,5 ώρες,αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι δεν πρόκειται για κοινούς κακοποιούς.

Έχει ειδοποιηθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι αρχές έχουν συλλέξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και το επεξεργάζονται. Άγνωστο παραμένει το ποσό που απέσπασαν οι ληστές.