Διπλό πύρινο μέτωπο στην Εύβοια: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κύμη και Κάρυστο (upd)

Στις φλόγες βρίσκεται και πάλι η Εύβοια λίγες μόλις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που απείλησε τον οικισμό Λίμνη και αποτέφρωσε 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Νωρίς σήμερα το πρωί της Τρίτης ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο Καρύστου ενώ λίγο αργότερα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη.

Η «εικόνα» που παρουσιάζουν τα δύο πύρινα μέτωπα της Εύβοιας είναι σαφώς καλύτερη, καθώς οι πυρκαγιές σε Κύμη και Κάρυστο φαίνεται πως βρίσκονται σε ύφεση. Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής, τα δύο μέτωπα παρουσιάζουν σαφή βελτίωση και σύντομα αναμένεται να τεθούν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής το χωριό Θυμιό εκκενώθηκε νωρίτερα καθώς η φωτιά βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από τα πρώτα σπίτια.

soultsdf1

soultsdf2

Στο σημείο βρίσκονται 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο ενώ νωρίς το πρωί σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί. Για την πυρκαγιά στην περιοχή Σουτσίνι, στην Κύμη, στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 57 αγροτοδασικές και 39 αστικές πυρκαγιές. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει «υψηλός» για σήμερα, Τρίτη στην Αττική, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και Αργολιδοκορινθία, καθώς και στην Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου, γι’ αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες.