Κορωπί: Τραγωδία σε δύο "πράξεις" - Σοκάρει το οικογενειακό παρελθόν της 26χρονης φόνισσας

Μια απίστευτη τραγωδία σε δύο “πράξεις” εκτυλίχθηκε στο Κορωπί, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον σύζυγο της άτυχης 35χρονης την οποία σκότωσε η νυν σύντροφος του 41χρονου το βράδυ της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες διαπληκτίστηκαν, όταν η 26χρονη έχασε την υπομονή της μαχαιρώνοντας την 35χρονη τουλάχιστον πέντε φορές.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ο άνδρας πήγε στο σπίτι του πατέρα της φόνισσας και τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, πιθανόν διότι τον θεωρεί υπεύθυνο για το αιματηρό σκηνικό με θύμα την πρώην σύζυγό του. Από το νέο σκηνικό τραυματίστηκε και η μητέρα της 26χρονης. Το ΕΚΑΒ ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχουν δύο τραυματίες από όπλο και ότι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Αμέσως μετά από το περιστατικό, ο 41χρονος απειλούσε να αυτοπυροβοληθεί, μέσα στο αυτοκίνητό του με το οποίο μετακινείτο, ζητώντας παράλληλα να μιλήσει με το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει αποκτήσει δύο παιδιά με την πρώην σύζυγό του και άλλα δύο με την 26χρονη.

Συνελήφθη στα Καλύβια

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, αλλά εκείνοι, μετά από άγρια καταδίωξη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν και να τον συλλάβουν.

 

Η γυναίκα που σκότωσε την 35χρονη συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 26χρονη φοβόταν ότι ο 41χρονος θα επέστρεφε στην πρώην σύζυγό του.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η γυναίκα- που σκότωσε με 5 μαχαιριές στον θώρακα και την πλάτη την άτυχη 35χρονη, υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι θόλωσε πάνω στον καβγά και την μαχαίρωσε.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, απλά να την φοβερίσω», φέρεται ότι είπε η 26χρονη, που υποστήριξε ότι αυτό που την έκανε να πάει στο σπίτι του θύματος και να την επιτεθεί ήταν ένα τηλεφώνημα, στο οποίο η 36χρονη της είπε «Έλα να δεις πού είναι ο άντρας σου», υπονοώντας ότι οι πρώην σύζυγοι είχαν επανασυνδεθεί.

Εγγονή της “τίγρης του Κορωπίου”

Την ίδια ώρα σοκάρουν οι λεπτομέρειες για την οικογενειακή ιστορία της 26χρονης που μαχαίρωσε την άτυχη 35χρονη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η γιαγιά της νεαρής φόνισσας ήταν η Ελένη Παπαϊωάννου, η οποία έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της Παναγιώτη. Το φρικτό έγκλημα έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 1963, στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορωπί.

Τα μέσα ενημέρωσης της εποχής, χαρακτήρισαν την Παπαϊωάννου ως «η τίγρη του Κορωπίου», η οποία μάλιστα δε μετάνιωσε ποτέ για την φρικτή πράξη της.

Η γιαγιά της νεαρής ήταν τότε 27 χρόνων και ζούσε με τον άντρα της και τα δύο παιδιά τους, ωστόσο το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Ο σύζυγός της υποπτευόταν ότι η γυναίκα του είχε εραστή, κάτι που όμως δεν ίσχυε.

Ο άτυχος σύζυγος μάλιστα είχε επιτεθεί στον υποτιθέμενο εραστή της ονόματι Βασιλείου, ο οποίος του έκανε μήνυση. Όταν ήρθε η κλήση για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, η γυναίκα του την έκρυψε και ο Παναγιώτης Παπαΐωάννου καταδικάσθηκε ερήμην σε είκοσι ημέρες φυλάκιση.

Την ημέρα που το πληροφορήθηκε, η σύζυγός του αποφάσισε να τον δολοφονήσει. Αγόρασε τρία μπιτόνια βενζίνη και τη συνέχεια έβαλε σε εφαρμογή το φονικό της σχέδιο.

Όταν το θύμα κοιμήθηκε, η Παπαϊωάννου κλείδωσε όλα τα δωμάτια και τα παράθυρα του σπιτιού και πλησιάζοντας αθόρυβα περιέλουσε τον άντρα της με τη βενζίνη. Τότε, άναψε ένα σπίρτο, το πέταξε πάνω του και βγήκε τρέχοντας από το δωμάτιο. Το μόνο που άκουγε φεύγοντας ήταν τα ουρλιαχτά του συζύγου της, ο οποίος καιγόταν ζωντανός.

Η ίδια ειδοποίησε τις Αρχές και όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, αντίκρισαν την απανθρακωμένη σορό του Παπαϊωάννου, ο οποίος το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να γαντζωθεί από το χερούλι ενός παραθύρου.

Η «τίγρη του Κορωπίου» παραδόθηκε λέγοντας «έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι’ αυτό που έκανα».

Όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, η γυναίκα ζούσε το δικό της δράμα, καθώς ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών, όταν δούλευε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του.

Τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη» και η ζωή της ήταν όπως είπε μια κόλαση δίπλα του.

Οι ένορκοι την πίστεψαν και καταδικάσθηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε δεκαοχτώ χρόνια φυλακή.