Καταδικαστική απόφαση για 15 κατηγορουμένους του Noor 1 - "Ορφανός" ο ρόλος του "εγκεφάλου"

Ένοχοι κρίθηκαν οι 15 από τους 30 κατηγορούμενους για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά.

Κατά περίπτωση, τα αδικήματα που τους αποδίδονται είναι ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Μόλις δύο εξ αυτών κρίθηκαν ένοχοι για ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης. Πρόκειται για τους: Μάκη Γιανουσάκη και Γιώργο Μπουρδούβαλη γνωστό και ως «captain George».

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους ενώ για δύο ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ρόλος που σύμφωνα με το δικαστήριο παραμένει «ορφανός».

Η οριστική ποινή που θα τους επιβληθεί δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθώς μέσω των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι θα καταθέσουν αίτηση για αναγνώριση ελαφρυντικών.

O συνήγορος υπεράσπισής τριών γυναικών που αθωώθηκαν, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε: «Δεν θριαμβολογώ για την αθώωση των τριών εντολέων μου, γιατί όταν αποδίδεται Δικαιοσύνη, οι πανηγυρισμοί περιττεύουν. Οφείλω όμως να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη αθώωσή τους, έπειτα από δύο χρόνια άδικων διωγμών, ταλαιπωρίας και διασυρμού».