Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές για να εργαστούν στο Καστελόριζο

Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές που θα εργαστούν στο Καστελόριζο προσφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της υγειονομικής περίυθαλψης στο ακριτικό νησί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, κατά τη συνεδρίαση της 01.07.2016, το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου κ. Μιχαήλ Βλασταράκου που πρόσφατα επισκέφθηκε συνοδεία Αντιπροσωπείας του Π.Ι.Σ , το Καστελόριζο, για παροχή οικονομικών κινήτρων στον ιατρό – Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής – και στον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο Καστελόριζο.

Τα οικονομικά κίνητρα ανέρχονται σε 450 ευρώ για τον ιατρό και σε 200 ευρώ για τον νοσηλευτή, μηνιαίως, επιπλέον του μισθού και των άλλων οικονομικών κινήτρων που παρέχονται από το κράτος.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ “να προχωρήσει στην έγκαιρη αποπληρωμή των παρόχων υγείας και από το υπουργείο Υγείας να στηρίξει με κάθε τρόπο την νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία παρουσιάζει τρομερές ελλείψεις και αδυναμίες με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων στην περίθαλψη των πολιτών”.