ΙΝΚΑ: Το 80% των Ελλήνων δεν θα κάνουν φέτος διακοπές

Το 80% των Ελλήνων πολιτών δεν θα πραγματοποιήσουν φέτος τις καλοκαιρινές τους διακοπές – ακόμη και εκείνοι που διατηρούν εξοχικό – ενώ όσοι καταφέρουν να αποδράσουν από την πρωτεύουσα η διάρκεια της ξεκούρασή τους θα κυμανθεί από τέσσερις έως επτά ημέρες.

Οι βασικότεροι λόγοι που οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι πρωτίστως οικονομικοί και δευτερευόντως επαγγελματικοί καθώς η ανασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον λαμβάνει υψηλά επίπεδα. Όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΝΚΑ στο διάστημα 3 Ιουνίου – 27 Ιουνίου 2016, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 869 άτομα, μόνο οι 174 θα κάνουν διακοπές.

Συγκεκριμένα:

-80 στους 100 Έλληνες πολίτες δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν και ούτε πιστεύουν ότι θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2016 και οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών τους είναι οικονομικοί λόγοι σε ποσοστό 77%, η επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 13%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.

Το μέρος καταγωγής και τα σπίτια φίλων κερδίζει έδαφος αφού εκεί θα στρέψουν πρωτίστως το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες, καθώς σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι θα διαμείνει το 42%, σε συγγενικό-φιλικό σπίτι το 36%, ενώ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 22%.

Επίσης η διάρκεια των διακοπών σε όσους τυχερούς καταφέρουν να αποδράσουν περιορίζεται χρονικά αρκετά. Συγκεκριμένα το 42% θα πραγματοποιήσει διακοπές για 4 ημέρες, το 26% για 7 ημέρες, το 20% για 10 ημέρες, το 11% για 15 ημέρες και μόλις το 1% θα πραγματοποιήσει διακοπές για 20 ημέρες.