Τραγωδία στο Βραχάτι: "Δεν σκοτώνει κανείς το παιδί του για πλάκα", ξεσπά ο γιος του 85χρονου (video)

Η τραγωδία στο Βραχάτι, με έναν 85χρονο να σκοτώνει τον 49χρονο γιο του που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, προκειμένου να μην επιβαρύνει το άλλο του παιδί, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σε ένα ξέσπασμα για την συμφορά που βρήκε την οικογένειά του ο 43χρονος γιος του ηλικιωμένου, μίλησε στο protothema.gr (βλ. βίντεο), “φωτίζοντας” την καθημερινότητα που ζούσε η οικογένεια.

«Μην πιστεύετε ότι αν έφτασε ο πατέρας μου σε αυτό το σημείο το έκανε ελαφρά τη καρδία. Δεν σκοτώνει κανείς το παιδί του έτσι για πλάκα. Προφανώς αν μου έλεγε κάτι θα τον εμπόδιζα, θα κατέβαινα κάτω. Μου το άφησε να το διαβάσω την άλλη ημέρα», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι παρά τη βεβαρημένη υγεία και ψυχολογία του, ο πατέρας του δεν ήταν ψυχοπαθής. Αντιθέτως, σημείωσε, ο αδερφός του είχε ψυχολογικά προβλήματα επί 30 χρόνια, γεγονός που προσπαθούσε να διαχειριστεί η οικογένεια.

«Ζήσανε δύσκολή ζωή, είναι δύσκολες οι ψυχικές ασθένειες, ταλαιπωρούνε οικογένειες», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Καβγάδες γίνονταν αλλά εγώ δεν ήμουν παρών συνεχώς για να ξέρω σε τι έκταση. Περισσότερο φραστικά ήταν τα επεισόδια». «Η ζωή μοιράζει δύσκολα χαρτιά στους ανθρώπους και έχουν κάποια βάρη, μέχρι εκεί άντεξε ο άνθρωπος κι αυτό αποφάσισε να κάνει μέσα σε μία δύσκολη νύχτα», κατέληξε ο 43χρονος.

Σημειώνεται ότι ο 85χρονος άφησε ιδιόχειρο σημείωμα σε κομοδίνο, στο οποίο εξηγούσε τα κίνητρα της πράξης του, σημειώνοντας ότι ήθελε να γλιτώσει τον 43χρονο από το δυσβάσταχτο βάρος της φροντίδας του μεγάλου του γιου.

Σε άλλο σημείο του σπιτιού βρέθηκε άλλο ένα σημείωμα, στο οποίο ο τραγικός πατέρας ανέφερε ότι άφηνε στον μικρότερο γιο του ένα χρηματικό ποσό για να τα βγάλει πέρα από εδώ και πέρα.