Χωρίς νερό για 3η ημέρα το hot spot στην Κω

Στα όριά τους έχουν φτάσει κάτοικοι, μετανάστες αλλά και η δημοτική αρχή της Κω, καθώς το hot spot του νησιού παραμένει χωρίς νερό για τρίτη συνεχόμενη μέρα κάτι που αυξάνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Μέχρι στιγμής οι ανάγκες για την υδροδότηση καλύπτονται με τη μεταφορά νερού με βυτιοφόρα μια και ο Δήμος φοβάται ότι η έλλειψη νερού θα οδηγούσε σε μια εξέγερση από πλευράς των προσφύγων.

Τεχνικοί της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Κω, καταγγέλλουν ότι για την κατάσταση ευθύνεται η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο hot spot.

Από την πλευρά της, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης επεσήμανε σε έγγραφό της προς το Υπουργείο που έστειλε στις 4 Μαρτίου τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει ο εργολάβος κατά τη διάρκεια της κατασκευής ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση.

Σε νέα ανακοίνωση, ο Δήμος Κω καλεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μέχρι σήμερα όλοι αυτοί δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια να ενημερώσουν το Δήμο για το πρόβλημα υδροδότησης του hot spot. Προφανώς για να προκληθεί ένταση και για να στοχοποιήσουν και πάλι το νησί μας».