Νεκρός βρέθηκε ο εννιάχρονος Βασίλης - "Είμαι ανίκανος" φώναζε ο τραγικός πατέρας

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με την πτώση εννιάχρονου στο φαράγγι του Βουραΐκού, ο οποίος χάθηκε ξαφνικά από τα μάτια των γονιών του το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ έκαναν πεζοπορία στο φαράγγι.

Το παιδί εντόπισαν διασώστες λίγο μετά τις 20:00, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση ανάσυρσης. Οι διασώστες μετέφεραν το παιδί έως τη γραμμή του οδοντωτού σιδηροδρόμου και από εκεί παρελήφθη από βαγόνι που διέθεσε για το σκοπό αυτό ο ΟΣΕ. Στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αιγίου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, την οποία διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τζιόλα, ο θάνατος του παιδιού προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ δεν έφερε ίχνη πνιγμού.

Η σορός του 9χρονου μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου διαμένει η οικογένεια, για να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία του.

Ο θρήνος των γονιών

Ράκη οι γονείς του άτυχου έκλαιγαν και οδύρονταν μη μπορώντας να πιστέψουν τι τους συνέβη. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του πατέρα που ξέσπασε: «Είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου…».

Η οικογένεια του μικρού Βασίλη διαμένει στην Αττική και είχε πάει στην Αχαΐα προκειμένου να περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τους ίδιους τους γονείς του εννιάχρονου που έκαναν μαζί του πεζοπορία, ο μικρός περπατούσε σε μικρή απόσταση από εκείνους και τα δύο αδέλφια του και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα τον έχασαν από το οπτικό τους πεδίο. Μαζί με την οικογένεια έκανε πεζοπορία και ένα φιλικό της ζευγάρι.

Το παιδί έπεσε από μία γέφυρα, από ύψος περίπου 15 μέτρων, κοντά στις γραμμές του οδοντωτού σιδηροδρόμου, σε ένα εξαιρετικά στενό και επικίνδυνο πέρασμα, όπου οι πεζοπόροι περνούν πατώντας πάνω από λαμαρινόφυλλα. Θεωρείται το πιο επικίνδυνο πέρασμα του συγκεκριμένου περάσματος. Μάλιστα, στο ίδιο σημείο πριν από περίπου ένα χρόνο είχε γίνει άλλο ένα ατύχημα, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό μιας τριαντάχρονης γυναίκας.

Στο σημείο αυτό, ενώ η γέφυρα έχει στηθαία, έχει διαμορφωθεί ένα μικρό άνοιγμα γέφυρα για να περνάει από εκεί, αν χρειαστεί, ο ελεγκτής. Κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού όπου σχηματίζουν μια πολύ ισχυρή δίνη, που ακόμα και ο πιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να την προσεγγίσει, εάν δεν είναι δεμένος και δεν έχει την υποστήριξη και άλλων ατόμων.

Από το σημείο αυτό και μετά, τα νερά του Βουραϊκού «χάνονται» και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.

H κινητοποίηση για τον εντοπισμό του παιδιού ήταν άμεση με την Πυροσβεστική να επιστρατεύει δύτες (για να ερευνήσουν το ποτάμι), αναρριχητές (για να ερευνήσουν στα απόκρημνα βράχια) και πυροσβέστες που γνώριζαν καλά την περιοχή, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν και άνδρες της ΕΜΑΚ. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να σώσουν το παιδί.

Ο μικρός Βασίλης εντοπίστηκε μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα. Η ορμή και η δύναμη των νερών δυσχέρανε στις προσπάθειες ανάσυρσης του άψυχου κορμιού του παιδιού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Ακόμη, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως για λίγο μετά την πτώση του ακούστηκε το κλάμα του.