Το κοινό δείπνο Τσίπρα - Μητσοτάκη, τα τετ α τετ και το... Euro 2016

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ήταν μια καλή αφορμή ώστε να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκοπής Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους τέσσερις πολιτικούς συνόδευαν οι σύζυγοί τους, Σίσσυ Παυλοπούλου – Πελτσεμή,  Περιστέρα Μπαζιάνα και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Το δείπνο παρέθεσε χθες Παρασκευή ο κ. Παυλόπουλος προς τιμήν του Μπαν Κι Μουν στο μουσείο της Ακρόπολης ενώ λίγο νωρίτερα οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σήμερα Σάββατο, ο κ. Μπαν Κι-Μουν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά τη συνάντησή τους, οι δυο τους θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Οι συζητήσεις… για το Euro

Οι πολιτικοί μαζί με τις συζύγους τους περιηγήθηκαν στο μουσείο της Ακρόπολης, ενώ προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πέρα από τα πολιτικά θέματα, οι τρεις άνδρες συνομίλησαν για το μουσείο ωστόσο η κουβέντα πήγε ακόμη και στο Euro…

Στο μουσείο της Ακρόπολης πρώτος έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του και μόλις λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε το ζεύγος Βούτση. Γύρω στα 10 λεπτά αργότερα έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη κυρία της χώρας Περιστέρα Μπαζιάνα μίλησε ελάχιστα με την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Τα πιάτα…

Το μενού για αρχή περιελάμβανε πράσινη σαλάτα με φρέσκιες ψητές γαρίδες και λαδολέμονο με δενδρολίβανο.

Για κυρίως πιάτο σερβιρίστηκε φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με πατάτες στον ατμό και αρμυρίκια ‘

Για επιδόρπιο σορμπέ σοκολάτας με φράουλας και λικέρ μαστίχας Χίου.

Το κρασί ήταν το λευκό Σαντορίνη Χατζηδάκη 2015 (ασύρτικο) ενώ ήπιαν και καφέ.

 




(φωτογραφία: Παντελής Σάιτας/ΑΠΕ)