Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Αθήνας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών προερχόμενη από την πλατεία Εξαρχείων, πυρπόλησε ένα λεωφορείο και ένα τρόλεϊ, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμπρηστικού τους έργου, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και ταμπουρώθηκαν στο Πολυτεχνείο όταν άρχισαν να αναπτύσσονται διμοιρίες των ΜΑΤ για να σταματήσουν τους βανδαλισμούς.

Τα δύο οχήματα εκτελούσαν κανονικά το δρομολόγιο επί της Πατησίων όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι οι οποίοι ανάγκασαν τους οδηγούς του λεωφορείου και του τρόλεϊ αλλά και τους λιγοστούς επιβάτες να κατέβουν. Μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου οι αναρχικοί άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

trolei

Στο σημείο όπου έβαλαν φωτιά έσπευσε κλιμάκιο της πυροσβεστικής για να κατασβέσει τις πυρκαγιές. Από τα επεισόδια, που κράτησαν αρκετή ώρα, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά ούτε έγινε και προσαγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των επεισοδίων, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων. Αυτή την ώρα και το ρεύμα της ανόδου και της καθόδου -που παρέμεινε για ώρα κλειστό- έχει δοθεί στην κυκλοφορία.