Συνέλαβαν 80χρονο για τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Ένας 80χρονος άνδρας συνελήφθη νωρίς το βράδυ της Τρίτης από το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού για τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο, η οποία αυτήν την ώρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ekriti.gr, στα ίχνη του ηλικιωμένου έφτασε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της προανάκρισης. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, κρατείται και την Τετάρτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Στο σημείο της φωτιάς στο Ρέθυμνο παραμένουν 10 οχήματα με αρκετούς πυροσβέστες. Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση της κατάσβεσης βοήθησε αρκετά και ένα ελικόπτερο το οποίο πραγματοποίησε πολλές ρίψεις νερού σε σημεία όπου τα οχήματα δεν μπορούσαν να φτάσουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά στο Ρέθυμνο έκαψε συνολικά 1.200 στρέμματα γης και συγκεκριμένα 400 στρέμματα δασικής έκτασης, 300 γεωργικής και 500 χορτολιβαδικής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια.

Κι ενώ οι πυροσβέστες πάλευσαν να σβήσουν τις φλόγες στο Ρέθυμνο, μία ακόμη φωτιά έθεσε σε συναγερμό την Υπηρεσία, αυτή τη φορά στο Νομό Ηρακλείου και συγκεκριμένα στις Ποτταμιές του Δήμου Χερσονήσου. Εκεί η φωτιά έκαψε περισσότερα από 200 στρέμματα γης.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, το κακό τρίτωσε, είχε όμως λιγότερες συνέπειες από ότι είχαν οι παραπάνω πυρκαγιές. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στον εξωτερικό χώρο του Παλιού Ψυχιατρείου στα Χανιά έκαψε πέντε συνολικά στρέμματα έκτασης, με τους κήπους και τα καταπράσινα σημεία των εγκαταστάσεων να γίνονται στάχτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η φωτιά στο παλιό ψυχιατρείο ξεκίνησε από κάδους απορριμμάτων.

Πηγή: ekriti.gr

(φωτό αρχείου)