Εκκενώθηκε η Ειδομένη - Μικροεπεισόδια με αλληλέγγυους

Ολοκληρώθηκε σήμερα η επιχείρηση για τη μεταφορά των προσφύγων γύρω από την Ειδομένη σε κέντρα φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, τα Οινόφυτα και στο εργοστάσιο της Σόφτεξ και στο Κορδελιό.

Από την περιοχή μεταφέρθηκαν 630 άτομα, με 11 λεωφορεία ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς διαμαρτυρίες από τους ίδιους πρόσφυγες, αλλά από αλληλέγγυους που βρίσκονταν στα σημεία. Εξαιτίας των μικροεπεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές: 5 Γερμανών, 2 Ισπανών και ενός Πολωνού.

Οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν σήμερα έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, τη Δυτική Σαχάρα και το Ιράκ.

Εντός της ημέρας αναμένεται να αναχωρήσει ένα ακόμη λεωφορείο από ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Πολύκαστρο, λίγο πριν από τη γέφυρα, όπου υπήρχαν επίσης κάποιοι πρόσφυγες.

Τη Δευτέρα εκκενώθηκε ο άτυπος καταυλισμός στο βενζινάδικο της ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, με τη μεταφορά 1.158 προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), ενώ είχε προηγηθεί, στις 24 Μαΐου, η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, που ολοκληρώθηκε δύο 24ωρα αργότερα.