Κούγιας: Μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα καταθέσει η οικογένεια Μαυρίκου

Σε υποβολή μήνυσης – ακόμη και σήμερα αν προλάβουν – για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, προκειμένου να έχει πρόσβαση στη δικογραφία και να οριστούν τεχνικοί σύμβουλοι, θα προχωρήσει ο συνήγορος της οικογένειας του εκδότη Αλέξης Κούγιας.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το πιστεύουμε 100% αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα, είναι μια δικονομική κίνηση» εξήγησε ο ποινικολόγος.

Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», τόνισε πως “η οικογένεια, εγώ και οι συνεργάτες μου εξετάζουμε όλες τις εκδοχές με ψυχραιμία και νηφαλιότητα” και διευκρίνισε ότι τρία είναι τα σενάρια που ερευνώνται. Είτε πρόκειται για ατύχημα, είτε να υπήρξε σε βλάβη του αυτοκινήτου ή να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ο κ. Κούγιας τόνισε πάντως πως το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κ. Μαυρίκος ήταν καλά συντηρημένο και ιδιαίτερα αξιόπιστο -όπως βγήκε από το εργοστάσιο – .

Αναφορικά με το σενάριο της δολιοφθοράς, σημείωσε ότι ο εκδότης είχε επιλέξει να αναδεικνύει και να ονομάζει συμπεριφορές παράνομες πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων και κατά συνέπεια “είχε πάρα πολλούς εχθρούς”. “Ήταν πάντοτε ανήσυχος”, πρόσθεσε, “ωστόσο είχε επιλέξει να μην έχει σωματοφύλακες ή οδηγούς”.

Ο κ. Κούγιας επεσήμανε ότι από χθες έχει επικοινωνήσει με μια σειρά τεχνικών συμβούλων – έναν πυροσβέστη, έναν μηχανολογο και έναν ειδικό περί των εκρήξεων.