Ο πατέρας του Γιώργου Χουλιαράκη "ξεσκέπασε" σπείρα απατεώνων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών που έπεσαν θύματα απάτης επιτήδειων, οι οποίοι αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά με την πρόφαση ότι κάποιος στενός τους συγγενής βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Στη λίστα των θυμάτων λίγο έλειψε να μπει και ο πατέρας του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, Μιχάλης, ωστόσο αυτή τη φορά, η τύχη ήταν με το μέρος… του νοικοκύρη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Μιχάλης Χουλιαράκης ενώ βρισκόταν στο σπίτι του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο σταθερό στις 14:30 το μεσημέρι. Μια γυναίκα η οποία υποστήριξε ότι ήταν η κόρη του, Λιλή, του είπε εξαιρετικά ανήσυχη και κλαίγοντας ότι έχει εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Πριν προλάβει να αντιδράσει ο κ. Χουλιαράκης, στο τηλέφωνο ακούστηκε ένας άνδρας ο οποίος συστήθηκε ως Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αφού τον ενημέρωσε ότι η κόρη του προκάλεσε τον θάνατο ενός παιδιού, του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ για να πληρώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος με τη σειρά του θα έφτιαχνε τα χαρτιά της Λιλής Χουλιαράκη ώστε να γλιτώσει το δικαστήριο.

Όπως ήταν φυσικό στην αρχή ο Μιχάλης Χουλιαράκης “έπεσε” στην παγίδα λέγοντας πανικοβλημένος ότι εκείνη τη στιγμή μπορεί να δώσει μόνο 10.000 ευρώ. Ο αστυνομικός – μαϊμού δέχθηκε να παραλάβει το ποσό ζητώντας του να κατέβει στο δρόμο κάτω από το σπίτι του όπου θα τον περίμενε μια γυναίκα συνάδελφός του για να παραλάβει το ποσό.

Το παρ΄ολίγον θύμα όμως, άρχισε να μην πείθεται από τους ισχυρισμούς των απατεώνων έπειτα και από την επικοινωνία που είχε με συγγενικά του πρόσωπα.

Αμέσως ενημέρωσε τους γείτονες ζητώντας τους να τον βοηθήσουν και να πάνε μαζί στο προαύλιο της πολυκατοικίας. Στο πεζοδρόμιο είδε την υποτιθέμενη αστυνομικό να περιμένει και της έκανε νόημα να πλησιάσει. Όταν αυτή κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνος του άρχισε να φωνάζει και προσπάθησε να διαφύγει.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν την 42χρονη κατηγορουμένη και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του Χολαργού. Στην κατοχή της είχε δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σε έρευνα στο σπίτι της στην Αθήνα βρέθηκαν ακόμη τρία κινητά.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε η εμπλοκή μιας ακόμη γυναίκας από τη Βουλγαρία με το όνομα «Τάνια», στο σπίτι της οποίας στην Κυψέλη βρέθηκαν πολλές κάρτες sim και τρία κλειδιά πολυτελούς αυτοκινήτου.