Γνώριμος της αστυνομίας το θύμα των Εξαρχείων - Είχε το ψευδώνυμο "Γιαχαμπίμπι" (upd+φωτό)

Νεκρός είναι ο άνδρας που πυροβολήθηκε νωρίτερα το πρωί στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες.

Δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους,  λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 35χρονο στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους, εκατό μέτρα πάνω από την πλατεία Εξαρχείων.

Οι άγνωστοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν το θύμα έξι φορές. Μετά την επίθεση διέφυγαν με τη μηχανή.

Ο άνδρας, που είχε χτυπηθεί μεταξύ άλλων στο λαιμό, μεταφέρθηκε, σοβαρά τραυματισμένος, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε μέλη κυκλώματος λαθρεμπορίας ναρκωτικών. Το θύμα ήταν αραβικής καταγωγής,  ήταν γνωστός στην περιοχή με το ψευδώνυμο “Γιαχαμπίμπι”, ενώ πάνω του βρέθηκε ένα μπρελόκ με την επιγραφή Ερρεσού και μια αρμαθιά κλειδιά. Οι αστυνομικές  έρευνες προσανατολίζονται σε διαμέρισμα της συγκεκριμένης οδού, καθώς θεωρείται ότι εκεί βρίσκεται το σπίτι όπου διέμενε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας αυτός είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές σχετικά με εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών καθώς και για βιαιοπραγίες σε βάρος πολιτών, χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμη και μαχαίρι. Πηγές αναφέρουν ότι ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε ομάδα ατόμων σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αυτή τη φορά πλήρωσε με τη ζωή του κάποιες ιδιαιτέρως σοβαρές διαφορές που είχε με τους φυσικούς ή τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης.

Φωτογραφία: CNN Greece

(κεντρική: φωτό αρχείου)