Σωρεία καταγγελιών στη Λέσβο για κλοπές από μετανάστες

Νέες πτυχές του ζητήματος του Προσφυγικού αποκαλύπτει η Αστυνομία καθώς, όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομική Διεύθυνση στη Λέσβο, τον περασμένο Μάιο σημειώθηκαν πολλές κλοπές για τσάντες, κινητά τηλέφωνα, χρήματα ενώ μία από αυτές αφορούσε σε αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα περισσότερα από τα θύματα δεν υποβάλλουν μηνύσεις καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανένας από τους δράστες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για μετανάστες από τη βόρεια Αφρική ή το Πακιστάν οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα κέντρα φιλοξενίας του νησιού με αποτέλεσμα να περιφέρονται στην πόλη της Μυτιλήνης. «Μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι οι κλοπές» έλεγε σήμερα στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Στόχος των δραστών είναι συνήθως θαμώνες σε καφετέριες οι οποίοι κρεμούν τις τσάντες τους στις καρέκλες όπου κάθονται αλλά και οδηγοί αυτοκινήτων που αφήνουν τις τσάντες τους σε ξεκλείδωτα αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έκλεψαν την τσάντα στελέχους του Λιμενικού Σώματος μέσα στην οποία βρισκόταν το πιστόλι του. Το όπλο βρέθηκε έπειτα από μέρες μέσα σε ερειπωμένο σπίτι κοντά στο hot spot της Μόριας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων, οτιδήποτε είναι άχρηστο στους δράστες όπως τσάντες και κλειδιά βρίσκεται πεταμένο σε κάδους απορριμάτων. Πέρα από τα χρήματα και τα κινητά τηλέφωνα κρατούν και κρατικά έγγραφα όπως είναι οι ταυτότητες κάτι που που οδηγεί τις αρχές στο σενάριο ότι τις πουλάνε σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.