Μπέρδεψαν τις δικαστικές αίθουσες στον Κορυδαλλό - Στο ίδιο εδώλιο Βλαστός και Χρυσαυγίτες

Ο λάθος προγραμματισμός για τις αίθουσες στις φυλακές του Κορυδαλλού οδήγησε τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και κατηγορούμενους της δίκης για τη Χρυσή Αυγή να καθίσουν στο ίδιο εδώλιο. Αρχικά στην έδρα της αίθουσας που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανέβηκαν οι δικαστές που εξετάζουν την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού. Μετά από λίγο προχώρησαν σε ολιγόλεπτη διακοπή, μέχρι να γίνει η μεταφορά των κατηγορουμένων στη διπλανή αίθουσα.

Αμέσως μετά ανέβηκε η σύνθεση του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και στο εδώλιο κάθισαν μόλις δύο από τους 68 κατηγορουμένους, με τον Γιώργο Ρουπακιά για ακόμη μια φορά να απουσιάζει. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο αστυνομικός ο οποίος ήταν οδηγός του περιπολικού στο οποίο οδηγήθηκε, το μοιραίο εκείνο βράδυ, ο Γιώργος ΡΟυπακιάς αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν ήρεμος και κάπνιζε και όταν τον ρώτησαν γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα εκείνος απάντησε: «Την έπεσαν σε κάποιο δικό μας».  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο μάρτυρας, σε ερώτηση που του έκαναν για το εάν ήταν οπαδός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς πίστευαν πως επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων, ο Γ. Ρουπακιάς απάντησε: «Είμαστε της Χρυσής Αυγής, είμαστε δικοί σας αλλά μην το πείτε πουθενά».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως αμέσως ενημέρωσαν το Κέντρο ότι η συμπλοκή δεν αφορά φιλάθλους και «ψάχνουμε άτομα της Χρυσής Αυγής». Σε ερωτήσεις της προέδρου ο αστυνομικός κατέθεσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς «είπε επί λέξει είμαι της Χρυσής Αυγής» και πρόσθεσε πως κανείς δεν επιχείρησε να αποσπάσει τον κατηγορούμενο από τα χέρια της αστυνομίας.