Απελπισμένοι πρόσφυγες φεύγουν με τα πόδια από την Ειδομένη

Από χτες έχει ξεκινήσει στην Ειδομένη η διαδικασία εκκένωσης των μεταναστών και προσφύγων και η μεταφορά τους, παρουσία των ΜΑΤ, σε ειδικές δομές φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας.

Βέβαια, τα προβλήματα και τα εμπόδια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Έτσι, λοιπόν, ορισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν με τα ειδικά λεωφορεία, αλλά προτίμησαν να φύγουν με τα πόδια από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, δεν επιθυμούν να τους μεταφέρουν σε κάποια δομή φιλοξενίας, αφού θεωρούν πως θα εγκλωβιστούν εκεί και θα χάσουν ακόμα και την ελάχιστη πιθανότητα για να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οικογένειες προσφύγων βγαίνουν στον δρόμο και κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα δήλωσαν στους αστυνομικούς πως δεν σκοπεύουν να επιβιβαστούν στα πούλμαν και να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η διαδικασία της εκκένωσης του αυτοσχέδιου καταυλισμού στην Ειδομένη θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.