Παρέμβαση Εισαγγελέα σε υποθέσεις εκπόρνευσης ανηλίκων σε Ειδομένη και Ελληνικό

Καταγγελίες με την υπογραφή του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, για εκπνόρνευση ανήλικων προσφύγων στο Ελληνικό και την Ειδομένη έφτασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κιλκίς.

Για την υπόθεση παρενέβη η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί των ανηλίκων, Ξένη Δημητρίου, η οποία διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα προκειμένου οι εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν σε προκαταρκτική έρευνα.

«Έχουμε πάρα πολλές πληροφορίες και καταγγελίες, ότι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, εκεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, πάνω από την Ποσειδώνος, σε έναν παράδρομο εκεί που τερματίζουν τα λεωφορεία, έχουμε ανήλικη πορνεία από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους», είχε καταγγείλει ο κ. Κονδύλης.

Ερώτηση Γεωργιάδη σε Κουρουμπλή

Για τις καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ερωτά τον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή αν επιβεβαιώνει την καταγγελία του κ. Κονδύλη, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, σε πόσα άτομα ανέρχεται η αστυνομική δύναμη που περιφρουρεί την περιοχή σε καθημερινή βάση και ποιο είναι το σύνολο των ατόμων που φιλοξενούνται στο Ελληνικό.