Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ

Συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο υπάλληλος, κατά τη διενέργεια έλεγχου σε κατάστημα χρωματοπωλείο έλαβε από τον λογιστή της επιχείρησης κλειστό φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Όπως πρόεκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, μαζί με τον επίορκο ελεγκτή ήταν και άλλοι δύο ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών που δεν δέχτηκαν όμως να χρηματιστούν και ήταν αυτοί που κατήγγειλαν το γεγονός στον Διευθυντή της Υπηρεσίας τους, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη του επίορκου υπαλλήλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία υπαλλήλου. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.