Ένταση στον ΟΛΘ με την επίσκεψη των Φιλιππινέζων αγοραστών

Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), με τους εργαζόμενους να κινητοποιούνται και να διαμαρτύρονται στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων. Ο λόγος είναι η έλευση αντιπροσωπείας υποψηφίων αγοραστών, και συγκεκριμένα της φιλιππινέζικης εταιρίας “Container Terminal Services Inc (ICTS)”.

“Προχωρήσαμε άμεσα σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να δείξουμε στους υποψήφιους αγοραστές ότι είμαστε εδώ και αντιτιθέμεθα σφοδρά στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ”, επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργούρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός πώλησης του ΟΛΘ προχωρά κανονικά και από σήμερα όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές παρευρίσκονται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο, 10 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της εταιρείας και των προοπτικών της, βάσει και των όσων προβλέπονται στο master plan του λιμένα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Η ICTS αποτελεί παγκόσμια δύναμη στη διαχείριση container terminalς και έχει παρουσία σε 28 λιμάνια ανά τον κόσμο.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο Μάιος αποτελεί τον μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ υποψηφίους που έχουν περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα επισκεφθούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αποφασίσουν εάν τελικά θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 51% της ΟΛΘ ΑΕ και του υπόλοιπου 16% σε πενταετία και υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις πρώτης προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τον ΟΛΘ, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, εντός του Ιουλίου.