Επί ποδός συνδικάτα και διαδηλωτές κατά ασφαλιστικού και φορολογικού (upd +φωτό)

Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή εν όψει της ψήφισης ασφαλιστικού και φορολογικού, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε ένταση λίγο μετά τις 20.30 με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 20.30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου . Μετά από λίγα λεπτά οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους αντιεξουσιαστές.

Λίγη ώρα νωρίτερα,  δημιουργήθηκε ένταση, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα φωνάζοντας πως πρόκειται για «φασίστα». Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν το θύμα, με αίματα στο κεφάλι, αποχώρησε εσπευσμένα από τον χώρο.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ είναι ευρεία, καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγελματικής τάξης βρίσκονται στο Σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το βράδυ στη Βουλή.

Αυτή την ώρα κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του Κοινοβουλίου (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων) και τα γύρω στενά.

Κλειστές είναι και οι έξοδοι του Μετρό επάνω στην πλατεία Συντάγματος, με την αστυνομία να καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις εξόδους προς τη Μεγάλη Βρετανία και την οδό Αμαλίας.

Από το πρωί της Κυριακής πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και πορείες από τα συνδικάτα, αρχής γενομένης της πρωινές ώρες από το ΠΑΜΕ και στη συνέχεια τη ΓΣΕΕ και την ΕΣΗΕΑ.

Nikos Libertas / SOOC

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI