Οι πρόσφυγες έβγαλαν όπλα στο Ελληνικό

Όπλα έβγαλαν χτες το βράδυ οι πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό του Ελληνικού, με αφορμή ένα έντονο περιστατικό.

Στη σοβαρή αυτή καταγγελία προχώρησε ο Αντιδήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βασίλης Κρητικός, μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χθες το βράδυ “βγήκε όπλο μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό του πρώην αεροδρομίου. Όχι μαχαίρια, όπλα. Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές”.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ελληνικού, η κατάσταση στο πρώην αεροδρόμιο, όπου στοιβάζονται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, “δεν είναι διαχειρίσιμη”. Ο ίδιος σχολίασε πως “κάθε μέρα οι υπηρεσίες καθαριότητας συλλέγουν πάνω από πέντε τόνους σκουπιδιών από τον καταυλισμό ενώ δίνουμε 20 τόνους νερό με υδροφόρα για να ενισχύσουμε τα ντους στην παραλία όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι αυτοί για να πλυθούν”.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό, τόνισε ότι οι όμοροι δήμοι αναμένουν ακόμη μία επίσημη απάντηση για το “πότε θα τελειώσει αυτό το αίσχος” και έκανε λόγο για “τριτοκοσμική κατάσταση και για υγειονομική βόμβα”.

Πρόκειται για “εικόνα σταβλισμού”, πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης και κατέστησε σαφές ότι οι δήμοι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος που φέρει ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.