Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

Παρά την απομάκρυνση των σκηνών από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, δε διεξάγονται προς το παρόν δρομολόγια.

Όπως εξήγησε ένας αρμόδιος υπάλληλος του ΟΣΕ της περιοχής, προκειμένου να διεξαχθούν τα καθορισμένα δρομολόγια “θα πρέπει να απομακρυνθούν οι σκηνές και από τα πλάγια των γραμμών, αλλά και μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ίδιοι οι πρόσφυγες απομάκρυναν τις σκηνές από τη σιδηροδρομική γραμμή και τις τοποθέτησαν παράλληλα αυτής, με σκοπό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στις γραμμές.

Στο μεταξύ, η αστυνομία άρχισε τη διανομή φυλλαδίων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τα οποία ενημερώνονται οι πρόσφυγες για τα σύνορα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τη διαδικασία ασύλου και μετεγκατάστασης. Επιπλέον, στα φυλλάδια αναφέρεται ότι τα σύνορα είναι και θα παραμείνουν κλειστά και ότι ο καταυλισμός στην Ειδομένη δεν καλύπτει τις βασικές καθημερινές ανάγκες των προσφύγων και θα τερματίσει τη λειτουργία του.

Να σημειωθεί πως τη Μεγάλη Δευτέρα αναχώρησαν από την Ειδομένη δύο λεωφορεία για τον χώρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια.

Στη χώρα παραμένουν συνολικά 53.859 πρόσφυγες, εκ των οποίων 29.261 βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, 14.371 στην Αττική και 7.969 στα νησιά.

Στον Πειραιά βρίσκονται 2.707 πρόσφυγες, ενώ η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα μεταφερθούν εγκαίρως σε άλλους χώρους, προκειμένου το λιμάνι να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό τη Μεγάλη Εβδομάδα, εν όψει πασχαλινής εξόδου.