Δηλητηριώδη μανιτάρια παραλίγο να ξεκληρίσουν οικογένεια!

Μια ολόκληρη οικογένεια από ορεινό χωριό της Μεσαράς στην Κρήτη, δηλητηριάστηκε από μανιτάρια που είχε μαζέψει ο πατέρας ο οποίος (υποτίθεται) γνώριζε να ξεχωρίζει τα επικίνδυνα είδη. Τέσσερα μέλη της οικογένειας κατέφυγαν στο νοσοκομείο, τα δυο βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν η 86χρονη γιαγιά έλεγξε αυτά που έφερε ο γιος της ώστε να ξεκινήσει το μαγείρεμα. Το επόμενο πρωί η μητέρα της οικογένειας ένιωσε έντονη αδιαθεσία ωστόσο ο γιατρός που επισκέφθηκε διέγνωσε γαστρεντερίτιδα καθώς η γυναίκα δεν ανέφερε ότι είχε φάει μανιτάρια το προηγούμενο βράδυ.

Λίγο μετά την κατανάλωση των μανιταριών, πατέρας και γιος παρουσίασαν ελαφρά συμπτώματα όμως η γιαγιά και η μητέρα είχαν σοβαρές ενοχλήσεις. Οι δύο γυναίκες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου με εντολή των γιατρών του Κέντρου Υγείας, όπου μπήκαν στην εντατική. Μάλιστα η ηλικιωμένη υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση!

Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας εξακολουθούν να νοσηλεύονται με την κατάστασή τους να βελτιώνεται σιγά σιγά, με εξαίρεση την 86χρονη…