Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. οι "αλληλέγγυοι" της Ειδομένης

Με αφορμή τη νέα φημολογία περί ανοίγματος των συνόρων στην Ειδομένη από ορισμένους αλληλέγγυους που βρίσκονται στην περιοχή, αναμενόμενο ήταν να δημιουργηθεί έντονο αίσθημα φόβου για επανάληψη των επεισοδίων της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί, οι αλληλέγγυοι υποσχέθηκαν να εφοδιάσουν πρόσφυγες και μετανάστες με βόμβες μολότοφ! Η Ελληνική Αστυνομία αυτή την φορά θα προσπαθήσει να αποτρέψει παρόμοια κίνηση προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους που ξεκίνησαν από χθες, κυρίως προς εντοπισμό των αλληλέγγυων. Πιο συγκεκριμένα, έλεγχοι πραγματοποιούνται στη διασταύρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, στο ύψος της Ειδομένης, αλλά και πάνω στη γέφυρα που οδηγεί στο χωριό και τον καταυλισμό, όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα περίπου 11.000 πρόσφυγες.

Οι αστυνομικοί ζητούν έγγραφα ταυτότητας από τους οδηγούς των οχημάτων και προβαίνουν σε διασταύρωση στοιχείων. Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση, μέχρι στιγμής, στον καταυλισμό είναι ήρεμη, ενώ κλειστή παραμένει για πολλοστή ημέρα η σιδηροδρομική γραμμή.

Ωστόσο, οι πρόσφυγες προγραμματίζουν για σήμερα νέα συγκέντρωση μπροστά στο φράχτη και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν και πάλι να περάσουν στα Σκόπια.