Κατάληψη του ΕΤΕΑ από μέλη της ΛΑΕ

Κατάληψη στα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν από το πρωί, περίπου 50 μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Στην πρόσοψη του κτιρίου αναρτήθηκε μεγάλο πανό, με το σύνθημα, “Όποιος κόβει συντάξεις, κόβει ανθρώπινες ζωές”.

Έξω από το κτήριο του ΕΤΕΑ, βρίσκεται και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και μέλη της Π.Γ. του κόμματος, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για το επικείμενο κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το “κουαρτέτο”.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος μιλώντας στον Ant1 έκανε λόγο για “λυτρωτική κατάληψη”. “Δεν υπάρχουν περιθώρια να κοπούν οι συντάξεις ούτε ένα ευρώ, είναι σαν να σκοτώνει φτωχούς ανθρώπους” είπε ο Δ. Στρατούλης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις και συμπλήρωσε, “Οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν, για να αποτρέψουμε αυτόν τον αντιασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα”.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από του διαδηλωτές, ήταν, “Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση”, “Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία”, “Τσίπρας και Στουρνάρας κάνουν συμφωνία, να σωθούν οι τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία”, “Λεφτά για τα ταμεία και όχι για τις τράπεζες και την πλουτοκρατία”.