Ανησυχία στην Κυβέρνηση για την Ειδομένη - Φήμες για νέα συγκέντρωση στα σύνορα με τα Σκόπια

Ανησυχία προκαλούν οι φήμες ότι αλληλέγγυοι “ξεσηκώνουν” τους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη με σκοπό να δημιουργήσουν νέα επεισόδια, όπως εκείνα που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα άτομα που παρουσιάζονται ως «αλληλέγγυοι», δίνουν “γραμμή” στους χιλιάδες ανθρώπους του καταυλισμού να συγκεντρωθούν αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στα σύνορα με τα Σκόπια προκειμένου να “σπάσουν” τον φράχτη που βρίσκεται στην πλευρά της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με ανταποκριτές της ΕΡΤ και του Alpha, κάποιοι υπόσχονται στους πρόσφυγες ότι θα τους προμηθεύσουν με βόμβες μολότοφ, κάτι που, αν όντως ισχύει, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Μετά από τα άγρια επεισόδια της Κυριακής όπου πρόσφυγες τραυματίστηκαν και αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από την χρήση χημικών και το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων, η Κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή.

Ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετικά με τον έλεγχο των «αλληλέγγυων» και ορισμένων «ΜΚΟ», κάνοντας μόνο τυπικούς ελέγχους, ζητώντας διαβατήριο ή ταυτότητες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.