Άγρια επεισόδια στον Πειραιά με πρωταγωνιστές ακροδεξιούς

Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί στον Πειραιά, μετά και τα γεγονότα της Παρασκευής, όταν ακροδεξιοί της Λαϊκής Πατριωτικής Ένωσης επιχείρησαν να εισβάλουν στο λιμάνι. Οι ομάδες ακροδεξιών επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού από την πύλη Ε8, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Η παρουσία των ακροδεξιών μελών της ΛΕΠΕΝ ( Λαϊκή Πατριωτική Ένωση) ήταν αρκετά προκλητική και χθες το απόγευμα όταν πραγματοποίησαν συγκέντρωση εναντίον των μεταναστών στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σε ανακοίνωση τους έκαναν λόγο για “ισλαμοποίηση” και “εισβολή στη χώρα χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων”, ενώ καλούσαν όλους τους Έλληνες “που αντιστέκονται στην εισβολή που γίνεται στην Πατρίδα μας να δώσουν το παρών ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων”. Από την πρώτη κιόλας στιγμή ξεκίνησαν συμπλοκές, με τα μέλη της ΛΕΠΕΝ να στρέφονται εναντίον των δημοσιογράφων και παράλληλα, φώναζαν συνθήματα εναντίον του Παύλου Φύσσα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, προκλήθηκε ένταση στο κέντρο του Πειραιά, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών και μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν αντιμέτωποι. Την ίδια στιγμή, είχαν οργανωθεί δύο ταυτόχρονες συγκεντρώσεις, από την Χρυσή Αυγή για διαμαρτυρία για το προσφυγικό και την κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά και από αντιφασιστικές ομάδες και αλληλέγγυους προς υποστήριξη των μεταναστών και την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους.

Λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης των αντιφασιστικών οργανώσεων, ομάδες από τις δύο πλευρές βρέθηκαν αντιμέτωπες, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή. Μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση, επενέβη η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να διασπαστούν οι δύο ομάδες και να μην εξελιχθεί η ένταση σε γενικευμένη σύρραξη ενώ πραγματοποιήθηκαν και ορισμένες προσαγωγές. Μάλιστα, ανάμεσα στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στα επεισόδια βρισκόταν και ο βουλευτής τους κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης.