Νέο βίαιο ξέσπασμα στην Ειδομένη - Μετανάστες έσπασαν την αποθήκη του ΟΗΕ

Νέα “μέτωπα” ανοίγουν στο ζήτημα του Προσφυγικού, με τους χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη να βρίσκονται στα όριά τους.

Τη στιγμή που τα σύνορα για τις βόρειες χώρες της Ευρώπης παραμένουν κλειστά και ενώ αυξάνονται τα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών αλλά και οι εκφράσεις οργής των κατοίκων της Ειδομένης, οι χιλιάδες άνθρωποι από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν αρχίζουν να ξεσπούν εναντίον της χώρας μας με αφορμή την σίτισή τους.

Έπειτα από το επεισόδιο με το μουχλιασμένο φαγητό, οι μετανάστες έσπασαν και την αποθήκη του ΟΗΕ η οποία βρίσκεται εντός του γειτονικού χωριού, ενώ έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής ότι απειλήθηκε με μαχαίρι.

Παράλληλα, οι πρόσφυγες και μετανάστες έστησαν σήμερα νέο μπλόκο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα. Το μεσημέρι, ένας οδηγός που προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του από τα πλαϊνά του δρόμου που έχουν αποκλείσει οι πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστεί μαζί τους και να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας για να λήξει το επεισόδιο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό ενός τραυματιοφορέα από Μαροκινό μετανάστη που είχε διακομιστεί με το ΕΚΑΒ απο τον καταυλισμό της Ειδομένης. Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, ο μετανάστης ήταν μεθυσμένος ή είχε κάνει χρήση διεγερτικών ουσιών. Η λύση ήταν και πάλι η παρέμβαση των αστυνομικών ώστε να συλλάβουν τον μετανάστη.