Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας οι πρόσφυγες από τον Κατσικά

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας έφτασαν τα λεωφορεία με τους 210 πρόσφυγες οι οποίοι προηγουμένως βρίσκοντας στον Κατσικά Ιωαννίνων. Πρόκειται να φιλοξενηθούν από το στρατόπεδο 722 που διαμορφώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον στρατό προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, μετά την άφιξη των λεωφορείων, ορισμένα άτομα κατέβηκαν από αυτά ώστε να δουν διερευνητικά το χώρο.

Οι πρόσφυγες αναχώρησαν από το κέντρο στον Κατσικά λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Στο σημείο είχαν φτάσει αργά χθες το βράδυ και αρνούνταν να μπουν μέσα στις σκηνές, με αποτέλεσμα να επικρατεί πολύωρη ένταση.

Το αίτημά τους ήταν να επιστρέψουν στον Πειραιά, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση, καταγγέλοντας μάλιστα φθορές στα αυτοκίνητα τους.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών κατά την συνεδρίαση του τοπικού Συντονιστικού, τόνισε ότι «δεν πρέπει να γίνει ούτε μία νέα άφιξη στον καταυλισμό του Κατσικά, πριν διασφαλιστούν πλήρως οι συνθήκες υγιεινής του χώρου και οι συνθήκες της δημόσιας υγείας». Στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά, αναμένεται να φτάσουν απόψε και άλλοι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά.