Από τον Πειραιά στην Κυλλήνη - 300 πρόσφυγες στο LM Village

Στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης του Πειραιά από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και της εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών παραμονής τους στην χώρα μας, 38 οικογένειες Σύρων μεταφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της LM VILLAGE στη Μυρσίνη Ηλείας.

Οι 300 πρόσφυγες, έφτασαν στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης με επτά πούλμαν, το οποίο είχε αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά. Το LM Village, είναι το πρώτο κέντρο φιλοξενίας της Πελοποννήσου ενώ στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος αλλά και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, για την υποδοχή των προσφύγων αλλά και άλλων φορέων.

Όπως είπε ο συριακής καταγωγής Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ο Δήμος προχώρησε στην απόφαση για την παραχώρηση των 19 κτιρίων που του ανήκουν, ώστε οι ταλαιπωρημένες οικογένειες να βρουν «καταφύγιο» ωστόσο τόνισε ότι ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα ζητήματα της σίτισης καθώς και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των προσφύγων.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, πρέπει όμως και η Πολιτεία να φροντίσει για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους, καθώς και για τη φύλαξη του κέντρου», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως γράφει το ilialive.gr, το L.M.Village διαθέτει 38 επιπλωμένα δωμάτια μπανγκαλόους A’ κατηγορίας με κλιματισμό, κουζίνα, τηλεόραση, τηλέφωνο, θυρίδα ασφαλείας και μίνι μπαρ. Παράλληλα οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, δύο γήπεδα μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϋ.