Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του μικρού Ραμί- Η οικογένειά του αναχωρεί για Μόναχο

Αίσιο τέλος θα έχει τελικά η περιπέτεια του μικρού Ραμί που πάσχει από λέμφωμα Hodgkin και βρίσκεται στο Μόναχο με τον πατέρα του, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια βρισκόταν έως τώρα εγκλωβισμένη, μαζί με χιλιάδες άλλους σύρους πρόσφυγες στην Αθήνα.

Οι γερμανικές αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα για οικογενειακή επανένωση που υποβλήθηκε, καθώς θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και η μητέρα του και τα αδέλφια του είναι πιθανοί δότες. Για το λόγο αυτό, αύριο Τετάρτη, η οικογένειά του αναχωρεί αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό το Μόναχο.

Την οικογένεια θα συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάλληλος του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης. Μετά την άφιξη στο Μόναχο την υπόθεση θα αναλάβουν οι γερμανικές αρχές.

Ο μικρός Ράμι από τη Συρία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η δημοσιοποίηση της ιστορίας του συγκίνησε την ελληνική κοινή γνώμη και όχι μόνο και οδήγησε στην κινητοποίηση των ελληνικών και γερμανικών αρχών, ώστε να δρομολογηθεί με ταχείες διαδικασίες η επανένωση της οικογένειας.