Το νέο βίντεο του ΟΗΕ κατά της ξενοφοβίας

«ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ»

Να δούμε «τους πρόσφυγες με άλλη ματιά», προτρέπει το νέο βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο μεταφέρει στην οθόνη τις μοναχικές στιγμές του Ραμί, ενός πρόσφυγα που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει το κενό που αισθάνεται.

«Αγαπητή μητέρα, ονειρεύτηκα ότι βρισκόμουν στο σπίτι και πάλι. Από τότε που έφυγα δεν μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Εύχομαι απλώς να φύγει το κενό που αισθάνομαι. Δεν με αποδέχονται όλοι», γράφει ο πρόσφυγας Ραμί στο βίντεο που δημιουργήθηκε από την εταιρεία «New Moment New Ideas», για την αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας στη Βουλγαρία.

«Το σκεπτικό πίσω από την εκστρατεία είναι να ενθαρρύνουμε το κοινό να δει τους πρόσφυγες όπως πραγματικά είναι – ως συνηθισμένους ανθρώπους, οι οποίοι διαφεύγουν από ανείπωτη βία και διώξεις» δήλωσε ο Ρόλαντ Φρανσουά Γουέιλ, αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στη Βουλγαρία.

«Προσπαθούμε να μετατοπίσουμε το βάρος προς τη σωστή κατεύθυνση, μακριά από την υποτιθέμενη απειλή των προσφύγων. Επίσης, προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τις μετριοπαθείς φωνές ώστε να ακουστούν στο πλαίσιο της συζήτησης. Πολύ συχνά, οι φωνές αυτές πνίγονται από την ακροδεξιά» συμπλήρωσε ο κ. Γουέιλ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64107094