Επιστολή της Πόλας Ρούπα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο

Την ευθύνη για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη αλλά και άλλων τρομοκρατών αναλαμβάνει η Πόλα Ρούπα σε επιστολή της που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η Πόλα Ρούπα και τυπικά παραδέχεται ότι εκείνη οργάνωσε την απόδραση με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές, ενώ δύο φορές αναφέρει ότι εκτός του Μαζιώτη θα δραπέτευαν και άλλοι τρομοκράτες.

Περιγράφει με λεπτομέρειες πως ακριβώς έγινε η ένοπλη συμπλοκή με τον πιλότο και αποκαλύπτει ότι και ο πιλότος είχε όπλο μέσα στο ελικόπτερο. Μέσα σε αυτό είχε βρεθεί και δεύτερος γεμιστήρας, ο οποίος όπως η ίδια ισχυρίζεται ήταν του πιλότου.

Όταν τον απείλησε να επιστρέψουν στον Κορυδαλλό εκείνος έβγαλε το όπλο του και την απείλησε, λέει η Πόλα Ρούπα ενώ τον χαρακτηρίζει καθόλου ψύχραιμο. Παράλληλα σημειώνει ότι είχε αποφασίσει πως θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο πιλότος δεν συμφωνούσε σε αυτά που είχε προγραμματίσει και περιγράφει επίσης ότι της φώναζε μέσα στο ελικόπτερο, όταν εκείνο στροβιλίζονταν και έπεφτε, “θα σκοτωθούμε τι κάνεις”.

Η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι θα μπορούσε να εκτελέσει τον πιλότο αλλά αποφάσισε να μην το κάνει και παραδέχεται ότι εκείνη οργάνωσε και πραγματοποίησε τη ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, και πως με τα χρήματα εκείνα οργάνωσε την συγκεκριμένη απόδραση. Στη συνέχεια ακολουθεί ένα κείμενο για την δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας όπου αφήνει να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει η ίδια την ένοπλη δράση, όπως και τα χτυπήματα ο Επαναστατικός Αγώνας.

“Ούτε στην ληστεία στο Σωτηρία ούτε στην απόπειρα απόδρασης γνωστοποίησα την ταυτότητά μου συνεπώς δεν ήξερε κανείς από τους εμπλεκόμενους ότι πρόκειται για πολιτικές ενέργειες. Όμως με αφορμή την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης και δεδομένου ότι είχα την ευκαιρία να σκοτώσω τον πιλότο, αλλά δεν το έκανα ρισκάροντας την ίδια μου τη ζωή, οφείλω να γνωστοποιήσω το εξής, από δω και στο εξής αν χρειαστώ ξανά την συνδρομή πολιτών και εφόσον το κρίνω αναγκαίο θα γνωστοποιώ την ταυτότητά μου από την αρχή. Ας γνωρίζουν όλοι, δεδομένου ότι η αποστολή μου σε κάθε περίπτωση αφορά την πρόθεση του αγώνα για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος, ότι κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθειας και παρεμπόδισης της δράσης θα αντιμετωπίζεται αναλόγως” αναφέρει με νόημα και καταλήγει ότι γνωρίζει τα στοιχεία του πιλότου “όμως δεν απείλησα την οικογένειά του, οικογένειες και παιδιά δεν θα απειλούσα ποτέ”.