Πυροβολισμοί στην Καλλιθέα

Συμπλοκή με πυροβολισμούς είχαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ με έναν σεσημασμένο κακοποιό από το Καζακστάν εχθές το βράδυ στην Καλλιθέα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν γύρω στη 1.15 τα ξημερώματα ένα ταξί, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στις 27 Φεβρουαρίου από την περιοχή του Φαλήρου.

Στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων με Βενιζέλου, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει και στη συνέχεια κατέβηκαν από τις μηχανές τους για να τον ελέγξουν.

Ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πατώντας γκάζι, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον έναν αστυνομικό με το αμάξι, τραυματίζοντάς τον στα γόνατα.

Ο δεύτερος αστυνομικός άνοιξε πυρ κατά του οδηγού για να τον σταματήσει και η σφαίρα βρήκε το δράστη στο κεφάλι, πιθανότατα από εξοστρακισμό, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ο δράστης στο Γενικό Κρατικό, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για υπήκοο Καζακστάν, 40 ετών, ο οποίος βρισκόταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά.