Προφυλακίστηκε ο ένας από τους τρεις δημοσιογράφους

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο ένας εκ των τριών εκβιαστών δημοσιογράφων, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, διάρκειας περίπου δέκα ωρών. Στους άλλους δύο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση.

Στην απολογία του ο δημοσιογράφος που ακούγεται στις ηχογραφημένες συνομιλίες ισχυρίστηκε ότι η υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ τον παγίδευσε. “Την εναντίον μου καταγγελία και μήνυση την έκανε με σκοπό να καλύψει ότι χρηματιζόταν αλλά και για αντιπερισπασμό από τον αιφνίδια πολυτελή βίο που διάγει και δεν συνάδει με την προγενέστερη μέχρι τώρα ζωή της”, είπε ο ίδιος.

Όπως είπε στην απολογία του, ήταν εκείνη που τον πίεζε να συναντήσει τον εκδότη, ενώ του “διαφήμιζε” τις ισχυρές διασυνδέσεις της με παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου.

“Η Κ. έπαιζε διπλό παιχνίδι και από τη μια μου πρότεινε να συναντηθώ με τον Παππά για να συγκροτήσουμε επικοινωνιακή ομάδα και από την άλλη μεθόδευσε την παραπάνω καταγγελία για να καλύψει τις φήμες για δικό της χρηματισμό και πολυτελή βίο και επίσης να εμφανισθεί η Κυβέρνηση ότι κάνει κάθαρση στη διαφθορά λόγω των επίκαιρων εξελίξεων στα θέματα αδειοδότησης των ΜΜΕ”, συμπλήρωσε σχετικά.

Όπως αναφέρει το mega, ο ίδιος, κατηγόρησε μάλιστα ευθέως τον Υπουργό Επικρατείας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ότι μεθόδευσαν τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης. “Ο Παππάς και ο Μπενίσης έβαλαν την Κ.να μεθοδεύσει την υποβολή της συγκεκριμένης μήνυσης γιατί στην παρούσα φάση βόλευε την Κυβέρνηση να εμφανισθεί ένα τέτοιο θέμα”, είπε.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα “Παραπολιτικά” φέρνει στο φως της δημοσιότητας παραστατικό που αποκαλύπτει ότι ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα εκδότης ήταν επί αρχηγίας Σαμαρά από το 2010 στο pay roll της ΝΔ με μισθό 18.450 ευρώ.

Σαφείς απαντήσεις επί της ουσίας εις βάθος για την αποκάλυψη αυτή, ζήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε εκπομπή του E TV, τονίζοντας ότι το κόμμα της ΝΔ είναι άκρως εκτεθειμένο και θα πρέπει να διευκρινήσει ποιές υπηρεσίες αγόραζε από τον εκδότη με 18.500 ευρώ το μήνα, αλλά και αν υπάρχουν άλλες σχέσεις.