Εισαγγελική παρέμβαση για να διαλυθούν τα αγροτικά μπλόκα

Το άνοιγμα των αγροτικών μπλόκων και την άσκηση ποινικών διώξεων για παρακώλυση συγκοινωνιών ζητά η Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στους εισαγγελείς της χώρας να παρέμβουν, με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να ανοίξουν τα αγροτικά μπλόκα και να ασκηθούν ποινικές  διώξεις για παρακώλυσης συγκοινωνιών στους αγρότες που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς.

Η κ. Κουτζαμάνη επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από  τους συμμετέχοντες κ.λπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών» και υπογραμμίζει ότι «η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 Ποινικού Κώδικα  όπως ισχύει)».

Επιπλέον η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι «η πρόβλεψη του εγκλήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας» και καταλήγει λέγοντας ότι θεωρεί υποχρέωσή της, να υπομνήσει στους συναδέλφους της εισαγγελείς, «το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας».