Συνεχίζουν τον αγώνα - Τι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των 39 αγροτικών μπλόκων με τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα του ασφαλιστικού.

«Έγινε ουσιαστικός διάλογος με τον Πρωθυπουργό – Τώρα θα επιστρέψουμε στα μπλόκα μας και θα αποφασίσουμε για το μέλλον του αγώνα», ήταν η δήλωσή τους μετά τις συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περισσότερα για τον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα πατήστε εδώ.

Την ίδια ώρα, αιφνιδιαστικό επ΄ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες αγρότες στο μπλόκο.

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, περιμένοντας ανταπόκριση από την κυβέρνηση στην πρόταση που κατέθεσαν για ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Συνάντηση, που έχουν ζητήσει για αύριο, μετά την πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων 69 μπλόκων που συνεδρίασαν χθες στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Οι αγρότες σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, και για την Τετάρτη προγραμμάτισαν με δυο λεωφορεία να ταξιδέψουν στον Προμαχώνα προκείμενου να δηλώσουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους του εκεί μπλόκου.

Εν των μεταξύ, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο τελωνείο της Εξοχής, ενώ στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός αναμένεται να ξεκινήσει στις 22.00.

Κλειστός θα παραμείνει ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης έως ότου επιστρέψουν στην Τρίπολη από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι του μπλόκου.

Οι αγρότες των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου περιμένουν τους εκπροσώπους τους προκειμένου να ενημερωθούν για τη συζήτηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια να να αποφασίσουν για το αν θα ανοίξουν τον αυτοκινητόδρομο στην Νεστάνη ή θα μείνουν στο μπλόκο με κλειστό το δρόμο επ’ αόριστον.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους από τον Αχλαδόκαμπο.