Σε 48ωρη απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ

Σε προκήρυξη 48ωρης απεργίας προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, μαζί με την ΓΣΕΕ και τους επιστημονικούς φορείς. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις αυτήν και την επόμενη εβδομάδα, ζητώντας την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων της, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την Τετάρτη στις 13.30 στο υπουργείο Παιδείας, όπως και στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, που κήρυξε παναττική στάση εργασίας (11.00-15.00) για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει για την ερχόμενη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, με αίτημα τη στήριξη των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικότερα του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) και του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).