Δωδεκάωρος αποκλεισμός και την Παρασκευή στα Τέμπη

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και την Παρασκευή κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή το βράδυ στην νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

Ανοίγει στις 11 το βράδυ και για επτά ώρες το τελωνείο στην Εξοχή

Εν τω μεταξύ, ανοίγει σήμερα στις 11 το βράδυ και για επτά ώρες το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας». Σημείωσε δε, πως είναι «βέβαιος» ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.