Ομόφωνη καταδίκη του τραυματισμού δημοσιογράφου από κουκουλοφόρους

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την σημερινή επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Δ. Πέρρου. Τέτοιου είδους τραμπουκισμοί εναντίον λειτουργών της ενημέρωσης πλήττουν την ελευθεροτυπία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική του ανακοίνωση.

Την απερίφραστη καταδίκη της για την άνανδρη επίθεση διατύπωσε νωρίτερα η ΝΔ καθώς και το Ποτάμι, το οποίο από πλευράς του επεσήμανε: «Άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Πέρρος δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση την ώρα που κάλυπτε τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι η πολλοστή φορά που κάποιος εργαζόμενος σε ΜΜΕ γίνεται στόχος. Είναι προφανές ότι επιδίωξη των δραστών είναι η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων και η φίμωση της ελευθερίας του Τύπου. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές».

«Η τραμπούκικη επίθεση κουκουλοφόρων στον ρεπόρτερ του Αθήνα 9.84 Δημήτρη Πέρρο, που κάλυπτε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι δείγμα μιας άκρως εγκληματικής και φασιστικής συμπεριφοράς, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τονίζοντας, όπως αναφέρει το skai.gr, ότι:

«Τέτοιου είδους ενέργειες συνιστούν πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου και προβοκάτσια σε βάρος των κινητοποιήσεων και της γνήσιας έκφρασης του λαϊκού αισθήματος. Στο δημοσιογράφο εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκρατίας του Τύπου» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ: «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του “Αθήνα 9,84” Δημήτρη Πέρρου, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα τυφλής βίας που απειλεί την Δημοκρατία μας. Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε την κοινωνική Ειρήνη».

Με σχόλιο – καταδίκη της επίθεσης το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν τον εκφοβισμό του λαού και τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα σε μια μέρα όπως η σημερινή που ο λαός συμμετείχε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Ο Δήμος Αθηναίων – καταδικάζοντας – τόνισε ότι «πρόκειται για μία προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να πλήξει την ελευθεροτυπία και να τρομοκρατήσει τους λειτουργούς της ενημέρωσης».

Ο Δ. Πέρρος διεκομίσθη το μεσημέρι στον Ερυθρό Σταυρό με τραύματα στο κεφάλι.   Για δολοφονική επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου κάνει λόγο η ΕΣΗΕΑ.  Η κλιμάκωση αυτή των επιθέσεων, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, εκτός από την ανάδειξη των κινδύνων που ελλοχεύουν σε κάθε περίπτωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, δύσκολα μπορεί να αποσυνδεθεί από την επιλογή στοχοποίησης των δημοσιογράφων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο ενώ καλεί κυβέρνηση και κόμματα να καταδικάσουν την «άνανδρη και δολοφονική απόπειρα».