Τρίωρος αποκλεισμός των Τεμπών το μεσημέρι

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3 μμ θα παραμείνουν κλειστά σήμερα τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν χθες Τρίτη το απόγευμα τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίασή τους, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Μετά τις 3 μμ θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας, και να οριστικοποιήσει τις παραπέρα ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν την Τρίτη οι αγρότες κατά τις συσκέψεις που έλαβαν χώρα αφ’ ενός στη Σίνδο με τη συμμετοχή 66 μπλόκων και αφετέρου στη Νίκαια με τη συμμετοχή 37 μπλόκων.

Όπως επισήμαναν οι αγρότες ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους, ενώ σχετικά με τη προοπτική διαλόγου με τον πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι για να υπάρξει θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στις προθέσεις των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη της Νίκαιας είναι να αυξηθεί το διάστημα των αποκλεισμών της Εθνικής Οδού σε εξάωρα ημερησίως, σε διαστήματα που θα αποφασίζουν τα κατά τόπους μπλόκα. Η πρόθεσή τους είναι οι αποκλεισμοί να γίνονται συντονισμένα και κατά τις ίδιες ώρες.