"Τάφος" παιδιών το Αιγαίο

Ακόμη τρία προσφυγόπουλα έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, σε μια συνεχιζόμενη τραγωδία που κανείς και τίποτα δεν φαίνεται να είναι ικανό, ή να έχει την πραγματική θέληση, να σταματήσει.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τις σορούς των τριών παιδιών περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Από την περιοχή διασώθηκαν 20 μετανάστες και πρόσφυγες.

Νωρίτερα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή, είχε καλέσει σε βοήθεια, καθώς η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και τα τρία άτυχα παιδιά, είχε ανατραπεί.

Στο μεταξύ, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που καταδίωκε σκάφος διακινητή ο οποίος διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, προσάραξε τις βραδινές ώρες, λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου.

Από την προσάραξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους του λιμενικού και απομάκρυνση του από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο διακινητής είχε αποβιβάσει νωρίτερα με το ταχύπλοο σκάφος ομάδα είκοσι προσφύγων στις ακτές της περιοχής Ψιλής Άμμος της Σάμου.