Αναβλήθηκε λόγω διαμαρτυρίας η έναρξη του διαλόγου για την Παιδεία

«Θέλουμε δουλειά, θέλουμε ζωή» φωνάζουν αυτή τη στιγμή περίπου τριάντα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί στο Ινστιτούτο Παστέρ, στο αμφιθέατρο του οποίου επρόκειτο να ξεκινήσει ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία, ο οποίος όμως δεν ξεκίνησε ποτέ.
«Αφού ψηφίσατε και το τρίτο μνημόνιο, θέλετε και διάλογο» γράφει το τεράστιο πανό που έχουν απλώσει μπροστά στο πάνελ που έχει στηθεί στον χώρο. «Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί που ζητούν μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.
Οι διαμαρτυρόμενοι εμπόδισαν την έναρξη, όπως σημειώνει ΑΠΕ-ΜΠΕ και tovima.gr, φωνάζοντας συνθήματα και μεταδίδοντας τις απόψεις τους με ντουντούκα με σκοπό να μην αφήσουν να ξεκινήσει ο διάλογος. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, τις συνθήκες εργασίας την αναπληρωτών, αλλά και το ασφαλιστικό.
Για αρκετή ώρα, οι παριστάμενοι δεν ήξεραν αν θα πρέπει να παραμείνουν στην αίθουσα ή να αποχωρήσουν, ενώ σημειώθηκαν και μικροδιαπληκτισμοί.
Τους «σκοπούς και τους στόχους της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» επρόκειτο να αναζητήσουν τα μέλη της επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στην πρώτη δημόσια συζήτησή τους το απόγευμα της Τρίτης στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ (Βασ. Σοφίας 127).