«Ανακωχή» στο «μέτωπο» των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο

Ήραν κάτοικοι και επιχειρηματίες του Καλαμακίου τον 10ήμερο αποκλεισμό στον ΧΥΤΑ του Σκοπού στη Ζάκυνθο, δίνοντας το «πράσινο» φως στα απορριμματοφόρα να μαζέψουν τους όγκους των σκουπιδιών από τους δρόμους.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η κατάσταση άρχισε να αποκλιμακώνεται το βράδυ της Τετάρτης, στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου πόλης Ζακύνθου, παρουσία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Παναγιώτης Μυλωνά, όπου είχε κληθεί και η επιτροπή των κατοίκων του Καλαμακίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα με τους τεράστιους όγκους απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης του νησιού.

Η επιτροπή κατοίκων και επαγγελματιών του Καλαμάκιου ζήτησε από τον κ. Μυλωνά, να τους δοθεί εγγράφως χρονοδιάγραμμα των εργασιών και νέα τοποθεσία όπου θα δημιουργηθεί η νέα μονάδα.

Έτσι, σήμερα το πρωί, συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικού Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου, και αποφάσισε ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Ζακύνθου μπορεί να χωροθετηθεί με εγκαταστάσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελοκήπων, και εναλλακτικά, αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες αδειοδότησης στην περιοχή, η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων θα εγκατασταθεί στον ήδη αδειοδοτημένο χώρο και ελεγχόμενο από το ΣτΕ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γυρίου στην θέση «Λίβα», την οποία θέση το συμβούλιο του Φορέα της χαρακτηρίζει ως «μονόδρομο».

Ακόμα το συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού του Συμβούλιου, επισημαίνει ότι «οριστική ημερομηνία εγκατάστασης του εξοπλισμού στην Ζάκυνθο είναι η 31-3-2016».