Ολοήμερα από τη νέα χρονιά τα δημοτικά σχολεία

Η μετατροπή όλων των δημοτικών σχολείων σε ολοήμερα αναμένεται να συζητηθεί στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία. Αν και οι επιτροπές για τον διάλογο δεν έχουν προκαθορισμένα θέματα, φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα θέσει το εν λόγω θέμα προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες και να αποφασιστούν τα συγκεκριμένα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Στόχος του υπουργείου είναι από τη νέα χρονιά, όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας να είναι ολοήμερα, με βάση έναν, ενιαίο τύπο ολοήμερου, όπως ανέφερε και ο Υπουργός Νίκος Φίλης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Για αυτό, στο πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος έχει ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο, η ηγεσία του υπουργείου ευελπιστεί να καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο τύπο ολοήμερου, αλλά και στις συγκεκριμένες ενέργειες που θα χρειαστούν, ούτως ώστε να μπορέσει να νομοθετήσει εγκαίρως και να λειτουργήσουν τα δημοτικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα νέα δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φίλης ανέφερε χθες στη Βουλή ότι η πολυτυπία των σχολείων του δημοτικού «εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου» και παράλληλα, θέτει ζήτημα «συνταγματικής ισότητας».

Πηγή: ΑΜΠΕ