Νέο θανατικό στο Αιγαίο: Δύο νεκροί, άγνωστος αριθμός αγνοούμενων

Ένα μικρό κοριτσάκι κι ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους στην νέα τραγωδία προσφύγων που διαδραματίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Αιγαίο και συγκεκριμένα ανοιχτά της Μήθυμνας, 1,3 ναυτικά μίλια βόρεια της Εφταλούς στην βόρεια Λέσβο. Εντούτοις, καθώς δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στην βάρκα που βυθίστηκε, δεν είναι σαφές ακόμη πόσοι από τους επιβαίνοντες αγνοούνται ακόμη.

Οι Τούρκοι διακινητές και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που από το πρωί της Τετάρτης επικρατούν στην περιοχή με ανέμους βόρειους βορειανατολικούς έντασης έξι Μποφόρ έδιωξαν από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ ξύλινη λέμβο με άγνωστο ακόμα αριθμό επιβαινόντων. Περίπου στις 2 το μεσημέρι πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε ξύλινο ημιβυθισμένο σκάφος.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που ακολούθησε με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, πλωτού σκάφους της δύναμης FRONTEX και ιδιωτικών σκαφών, είχε σαν αποτέλεσμα τη διάσωση 83 ανθρώπων που στο σύνολο τους μεταφέρθηκα στο λιμάνι του Μολύβου και από εκεί σε καταυλισμούς.

Στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν οι προαναφερθείσες δυνάμεις.